Mikro

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
0. - 1. klasse
Mødedag/tid: 
Onsdag kl.17:30 - kl.19:00
Ledere: 
Tina Ensted 61389912

Mikro

Rigtige spejdere går ikke til spejder – de er spejder

 

Hvad kendetegner så en mikrospejder:

Det er en pige på 6år eller 7år (0.kl. og 1.kl.) som kan lide at bruge alle deres sanser, lege i naturen, bruge naturen og arbejde med spejderstoffet gennem mange forskellige aktiviteter og lege.

Mikro:

Mikrospejderne bliver gennem aktiviteterne, på møderne, introduceret for spejderlivet. De får lært nogle af spejderprincipperne. Dette indebærer bl.a. at mikroerne stifter bekendtskab med patruljesystemet, som er et af de gennemgående principper indenfor det danske spejderkorps. Målet er her, at mikroerne får en fornemmelse af, hvad det vil sige at være flere, hjælpe hinanden og respekt for hinanden.

Mest af alt handler mikro om at give mikrospejderne en hel masse gode, sjove, spændende, intense, udfordrende, hyggelige og sociale oplevelser, for derigennem at formidle spejdernes holdning til livet, naturen og menneskene omkring os.

Aktiviteterne på mikromøderne er meget forskellige, men de er alle lavet efter at mikrospejderen skal bruge en eller flere af deres sanser og derigennem få nye oplevelser og indtryk. Mødeaktiviteterne kan f.eks. være: bålmad, knob, tystesignaler, 1.hjælp, løb, naturen, historier, sange og 5 km-tur alt sammen kombineret med masser af hygge.